Zorgen voor Ronde van Vlaanderen-favoriet Mads Pedersen: “Pijn in de hamstrings”

Foto: Photo News

Na zijn klinkende zege in Gent-Wevelgem verscheen Mads Pedersen woensdag ook aan de start van de Scheldeprijs. Lang reed de Deen van Trek-Segafredo in Schoten niet mee. Na amper veertig kilometer gaf hij op. Niet door weinig goesting, maar door een kwaaltje aan de hamstrings. “Mads klaagde dinsdag op training over pijn in de hamstrings van zijn linkerbeen. Tijdens de wedstrijd werd het niet beter en dus is hij uit voorzorg afgestapt”, zegt ploegleider Steven de Jongh.

LEES OOK (N+). Luc Meersman (ploegleider Trek-Segafredo) tipte vorig jaar als eerste op Bettiol: “Mocht ik 1.000 euro te veel hebben, ik zette mijn geld op Pedersen”

Bij Trek-Segafredo minimaliseren ze het kwaaltje, maar toch trok Pedersen gisteravond nog naar een fysiotherapeut in Leuven voor een behandeling. De Jongh: “We hebben voor de zekerheid alles laten controleren. Er is geen letsel noch spierscheurtje ontdekt. Zijn Ronde van Vlaanderen is niet in gevaar.” Na zijn zege in Wevelgem is Pedersen uitgegroeid tot een van de favorieten voor zondag.

LEES OOK. Dit is het parcours van de Ronde van Vlaanderen

Door bvc
AANGERADEN
Meest recent