Thomas De Gendt voelt zich onveilig in de Giro: “Vanochtend 20 minuten gediscussieerd of we wel zouden starten”

Foto: BELGA

De Ronde van Italië kreunt onder corona. Steven Kruijswijk, Michael Matthews en de volledige Mitchelton-Scott-ploeg van Simon Yates verdween al uit Italië en donderdag geraakte ook nog bekend dat 17 agenten uit de entourage van de Giro positief hadden getest. Thomas De Gendt maakt zich grote zorgen en heeft er nog weinig zin in.

“Het gaat de slechte kant op in deze Giro. We zijn met de renners in de ploeg al 20 minuten aan het discussiëren over het al dan niet starten omdat we ons onveilig beginnen te voelen”, vertelde de renner van Lotto-Soudal donderdag vlak voor de start aan Sporza. “Als ik de keuze aan anderen laat, dan start ik. Op dit moment heb ik nog niet de ballen om te zeggen dat ik niet start, maar dat kan straks wel zo zijn”

“Er zijn al meer dan 10 gevallen geweest en gisteren hoorde je verschillende renners hoesten. Het is het seizoen van de verkoudheden, maar op den duur kun je jezelf niet meer concentreren. Er zijn renners die liever niet meer starten, anderen wel. Iedereen is daar vrij in. Ik ben een van de renners die liever niet zouden starten. Iedereen kiest voor zichzelf. Het is niet zozeer voor mezelf, maar ook voor mijn familie. Ik wil niemand aansteken. Daar zit ik mee.”

“Ik vond het in de Tour veel veiliger. Daar voelde ik me op geen enkel moment onveilig. Maar ik heb het gevoel dat de organisatie dingen verzwijgt en er een draai aan geeft. Er is veel geld mee gemoeid en voor sponsors is het zeer belangrijk dat we tot in Milaan gaan. Zij wachten tot de regering beslist en die beslissingen komen te laat”, voegde De Gendt er nog aan toe.

LEES OOK.Jeugdvriend Andrea Agostini blikt terug op teloorgang van Marco Pantani: “Heb ik hem proberen te helpen? Hij wilde niet geholpen worden”

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN