Koning Filip en Prinses Delphine hebben elkaar voor het eerst ontmoet: “Dit gaf ons de gelegenheid elkaar te leren kennen”

Bron © Belga

Koning Filip en Prinses Delphine hebben elkaar afgelopen vrijdag voor het eerst ontmoet. Dat meldt het Koninklijk Paleis.

“Vrijdag 9 oktober hebben wij elkaar voor de eerste maal ontmoet in het Kasteel van Laken. Het was een warme ontmoeting. Dit uitgebreid en bijzonder gesprek gaf ons de gelegenheid om elkaar te leren kennen. We hebben gesproken over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen”, dat valt te lezen in de gezamenlijke boodschap van de koning en prinses Delphine.

LEES OOK. Zeg niet meer Delphine Boël, maar Delphine van Saksen-Coburg: na zeven jaar procederen prinses van België én erfgename van Albert

Delphine, de buitenechtelijke dochter van Koning Albert II met Sybille de Selys Longchamps, kan zich sinds 1 oktober officieel Delphine van Saxen-Coburg en Prinses van België noemen, na een arrest van het hof van beroep in Brussel. Daarmee kwam een einde aan een jarenlange juridische strijd.

LEES OOK. Honderd jaar taboe in Laken: waarom Delphine de “foute” familienaam krijgt

Die strijd begon toen Delphine Boël in 2013 naar de familierechtbank stapte om het wettelijke vaderschap van Jacques Boël te betwisten en, in een tweede fase, het vaderschap van Albert II te laten erkennen. Het vorige staatshoofd hield jarenlang vol dat Delphine niet zijn dochter is, maar maakte in januari uiteindelijk zelf bekend dat DNA-onderzoek had uitgewezen dat hij wel degelijk de biologische vader is en dat hij dat niet langer juridisch zou betwisten.

bekijk ook

Delphine Boël nu ze zich van Saksen-Coburg mag noemen: “Ik verwacht niets meer van de koninklijke familie”

Delphine van Saksen-Coburg in tranen op persconferentie: “Ik ben vrijer, blijer en gelukkiger”

Door sgg
AANGERADEN
Meest recent