Pieter Timmers schuift vlak voor afscheidstoernooi uit aan de rand van het zwembad

 ©  BELGA

Pieter Timmers begint vanavond in Boedapest aan de eerste wedstrijd van zijn afscheidstournee met een pijnlijke pink en uitgerokken ligamenten. Het gevolg van een val aan de rand van het zwembad.

Maarten Delvaux en Marc Vermeiren

LEES OOK. Nog één keer het water in: Pieter Timmers over verleden, heden en toekomst: “Zo’n grote zwemmer was ik niet” (+)

Het sportieve vaarwel van de 32-jarige Limburger vindt plaats in de International Swimming League in Boedapest, een ploegencompetitie waarin een reeks wereldtoppers mekaar gedurende enkele weken bekampen. Normaal gezien dook Timmers vanavond voor het eerst in het water voor de 50 meter vrije slag, gevolgd door de 4x100 meter vrije slag en de 4x100 meter wisselslag. Maar Timmers geeft forfait voor de 50 meter vrije slag. Timmers kwam donderdag immers ten val in het zwembad. Slippers moesten er verplicht uit en hij schoof uit in een gladde zone. De pink van Timmers ging uit de kom en hij heeft last van uitgerokken ligamenten. De Limburger kon gisterenavond niet meer zwemmen door de pijn.

Timmers moet vanavond noodgedwongen wel aan de slag in de twee estafettenummers. Want anders moet zijn team New York Breakers terugvallen op de negende beste zwemmer (aangezien per team telkens twee teams aan de start komen en de acht beste zwemmers per bijgevolg sowieso al in het water liggen), en dat zou hen nog meer seconden kosten. Na de race vanavond zal Timmers bekijken of hij zaterdag zoals oorspronkelijk gepland de 100 meter vrije slag en de 4x100 mixed relay zwemt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten