Oliver Naesen gaat voor top vijf in Ronde: “Het wordt alles of niets”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) rijdt zijn zesde Ronde van Vlaanderen. Met een zevende plaats boekte hij vorig jaar zijn beste resultaat, zondag gaat hij resoluut voor een plaats in de top vijf.

Door een val in de BinckBank Tour zag Naesen zijn voorbereiding wel verstoord. “Maar al mijn blessures liggen nu achter mij. Mijn knie speelt me soms nog een beetje parten, maar ik ben in orde. Ik ben op volle sterkte. Het zal knokken worden tegen mannen als Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Mads Pedersen en Julian Alaphilippe. Dat zijn de vier topfavorieten. Neem Alberto Bettiol er ook nog maar bij en ik kan nog wel wat namen opnoemen.”

“Normaal gezien loopt iedereen nu al een week op de toppen van zijn tenen. De wielerfans zijn hypernerveus en het “Ronde van Vlaanderengevoel” wordt opgezweept. Dat is nu helemaal anders met het coronavirus. Er mag geen publiek komen. Anders waren er wel een miljoen mensen langs het parcours. Nu zal het doods zijn op de Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg en noem maar op. Triestig en raar, maar wel noodzakelijk dat er geen volk komt kijken.”

AG2R verkende de Ronde van Vlaanderen deze week enkele keren. “Die tochtjes leerden me niets nieuw. Voor sommigen is het nog eens een opfrissing, voor Romain Bardet was het een eerste kennismaking en ik rijd wel eens graag op de wegen waar het enkele dagen nadien echt koers is. Maar de Koppenberg is nog altijd de Koppenberg.”

“In de top vijf finishen, lijkt me heel goed te doen. Het wordt alles of niets nu zondag. Ik rijd wel nog de Driedaagse Brugge-De Panne, maar dat is geen koers die me op het lijf geschreven is zoals de Ronde van Vlaanderen. Het is een speciaal jaar geweest. Niet alleen op wielervlak. Of de Ronde nu valt in april of oktober maakt eigenlijk niet uit. Ik kijk er sowieso altijd naar uit.”

Door belga
AANGERADEN
Meest recent