Titelverdediger Alberto Bettiol en Sep Vanmarcke benadrukken sterkte van ploeg in Ronde: “Where is Quick-Step?, dat is al lang uitgepraat”

 

 ©  Photo News

Alberto Bettiol pakte vorig jaar op de Minderbroedersstraat in Oudenaarde zijn eerste profzege. Zondag start de 26-jarige Italiaan opnieuw als één van de favorieten in de Ronde van Vlaanderen. Maar met Sep Vanmarcke heeft EF Pro Cycling Team nog een outsider in de rangen.

Bron: BELGA

“Het is een heel speciaal jaar geweest”, vertelde Bettiol vrijdag in een videogesprek vanuit het rennershotel. “Vorig jaar heb ik laten zien dat ik de beste was. Ik zie mezelf nu niet als topfavoriet. Er zijn er enkelen die dit seizoen verder staan. Maar we gaan er als ploeg wel alles aan doen om de zege in onze rangen te houden. In de breedte zijn we sterker dan vorig jaar.” Bettiol zal zondag op de steun van onder anderen Sebastian Langeveld, Sep Vanmarcke en Jens Keukeleire kunnen rekenen.

De Italiaan is zich er wel van bewust dat hij deze keer meer geviseerd zal worden. “Ik ben inderdaad wel iets bekender dan voor mijn zege in de Ronde van Vlaanderen. Zondag ook in Gent-Wevelgem werd er wel wat naar mij gekeken. Het komt erop aan intelligent te rijden en onze ervaring uit te buiten van de afgelopen koersen. Ik heb de Ronde van Vlaanderen al eens gewonnen. Bij mij is de druk er een beetje af. Ik hou van deze koers. De beleving is hier enorm groot. Als renner verkies ik de Ronde van Vlaanderen als mooiste koers. Als Italiaan vind ik Milaan-Sanremo de grootste klassieker.”

Ook wat na Gent-Wevelgem tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel gebeurde, kwam ter sprake. “Er heerst in de koers altijd wel een vorm van rivaliteit. Eigenlijk denk ik dat Van Aert en Van der Poel sinds hun geboorte rivalen zijn. Niet enkel na Gent-Wevelgem. Dat zal ook zo zijn na de Ronde van Vlaanderen en dat zal altijd zo blijven. Zondag zijn zij de twee uitgesproken favorieten. Maar er zijn nog kapers op de kust. Wereldkampioen Julian Alaphilippe rijdt Vlaanderen voor het eerst, maar kan terugvallen op een heel sterke ploeg, het befaamde Deceuninck - Quick-Step. Na de Ronde van vorig jaar is er wel wat commotie geweest omtrent een bepaalde uitspraak van mij (“Where is Quick-Step?”, red. ), maar dat is ondertussen al lang uitgepraat.”

 

 ©  Photo News

Sep Vanmarcke: “We gaan als ploeg voor de overwinning”

Zowel in 2014 als in 2016 finishte Sep Vanmarcke in de Ronde als derde. De laatste zege van de West-Vlaming dateert van 1 september 2019 toen hij de Bretagne Classic Ouest-France naar zijn hand zette. Aan motivatie ontbreekt het Sep Vanmarcke nooit, dus hij wil zeker in de Ronde van Vlaanderen scoren.

“Het zal een rare editie worden. Er mag geen publiek komen naar de wedstrijd. Je voelt wel aan dat het de aanloop is naar de Ronde van Vlaanderen. Het leeft, ook in de media, misschien wel zoals andere jaren. Maar natuurlijk is het bijzonder jammer dat de wielerfans de Ronde van Vlaanderen niet echt kunnen beleven. Het publiek stuwt je soms echt wel vooruit. Ik heb alvast het volste vertrouwen in mijn conditie. Er starten er zondag in Antwerpen een pak die willen winnen. Wel dat is bij ons team ook zo. De ploeg spreekt van twee kopmannen. Ik moet eerlijk zijn. Alberto Bettiol won vorig jaar de Ronde en werd afgelopen zondag vierde. Dan weet je wel genoeg”, lacht Sep Vanmarcke.

De rivaliteit tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert kwam naar voor na Gent-Wevelgem. “Het was ook de eerste keer dat het er zo verbaal zwaar aan toe ging bij die twee. Zondag lieten ze wel hun reacties los. Wout van Aert althans. Misschien was het ook wel het moment waarop hij de vraag kreeg. Zo snel na de wedstrijd. Ze zullen zondag tegen elkaar moeten koersen maar misschien ook met elkaar om misschien het een en ander recht te zetten. Zij zijn wel niet de enigen de starten in de Ronde van Vlaanderen. Er zijn nog wel een pak kadidaat-winnaars. Wij starten bij EF pro Cylcing met hetzelfde doel als vorig jaar. Alberto bleek toen in de finale de sterkste. Zondag gaan we als team weer voor de zege”, meldde Sep Vanmarcke.

LEES OOK

Nu in het nieuws