Abonnee worden? Kies je leesformule

“Eigenlijk maakten Fred en ik toentertijd ambachtelijke televisie, copains onder mekaar die vergenoegd vaststelden dat zoveel mensen keken”

“Eigenlijk maakten Fred en ik toentertijd ambachtelijke televisie, copains onder mekaar die vergenoegd vaststelden dat zoveel mensen keken”

We schrijven jaren 60. Die avond staat plots een jongmens in de radiostudio van Omroep Limburg, een student, hij valt in als omroeper. Bij een verkeerde beweging zwiept zijn jas over een draaiende platendraaier, de naald krast over de plaat, de nachtelijke luisteraars schrikken op. Dat ging nog enige tijd mee in mijn radioprogramma, Fred met de verschrikkelijke jas. Later sloot hij zich aan bij de ploeg van Echo, toen een ongemeen populair televisieprogramma. De redactie was een warm nest waar hij zich thuis voelde, empathisch als hij was, sociaal geëngageerd, volks, met veel gevoel voor humor en begiftigd met een prachtige stem. Later vonden we mekaar terug bij het meer internationaal gerichte nieuwsmagazine Terloops. Fred beschouwde een reportage niet als een technisch gebeuren met een cameraploeg, maar als een uitstap onder vrienden. En we monteerden onze programma’s in een privéstudio, waar een huiselijke sfeer heerste.

Eigenlijk maakten we toentertijd ambachtelijke televisie, copains onder mekaar die vergenoegd vaststelden dat zoveel mensen keken. Fred is een groot deel van zijn loopbaan ambachtelijk blijven werken ...

AANGERADEN