"Mercedes is het Bayern München van de Formule 1"

Lewis Hamilton in de Mercedes F1-bolide © Mercedes F1 team

De CEO van Daimler, Ola Kaellenius, laat weten dat Mercedes ook in de toekomst actief blijft in de Formule 1, dat staat te lezen op de website van ‘Reuters.’

Ola Kaellenius bevestigde op woensdag aan een aantal journalisten tijdens een virtuele persconferentie dat Mercedes ook in de toekomst actief blijft in de Formule 1.

Hij omschreef het als volgt: “We hebben evenveel redenen om te stoppen met de F1 dan Bayern München heeft om te stoppen met voetbal.”

Wel gaf de Zweed aan dat Daimler flink moet moet besparen maar dat ze willen meewerken aan de toekomst van de F1 en de sport emissieneutraal maken door onder andere het gebruik van synthetische brandstoffen.

"De netto financiële impact zal in de komende drie jaar worden gehalveerd. We hebben een nog agressievere kostenreductiedoelstelling in de Formule 1 dan voor de rest van het bedrijf", aldus Kaellenius.

Maar hij heeft er alle vertrouwen in en laat weten dat Daimler op het vlak van Europese emissienormen helemaal op schema zit. In het derde kwartaal is de verkoop van hybride en elektrische auto fors gestegen en verwacht wordt dat die trend zich ook in het vierde kwartaal zal doorzetten.

Meer F1-nieuws:- “Red Bull dreigt ermee om eind 2021 met beide teams de F1 te verlaten”- Portugal roept noodtoestand uit: F1-race bedreigd?- VIDEO: F1-piloot rijdt met Mercedes AMG GT R over befaamde Nordschleife- Lewis Hamilton zet ook zijn hond op een veganistisch dieet- Teamgenoot Valtteri Bottas: “Op mijn beste dagen ben ik beter dan Hamilton”  (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten