Morgen wordt horeca in Gent begraven

Gent -

Vier nieuwe weken lockdown 2.0 heeft voor de horeca veel weg van de doodsteek. Daarom zal de hele sector morgennamiddag symbolisch ten grave worden gedragen in danscafé de Charlatan op de Vlasmarkt. Begrafenisondernemer van dienst is muziek- en theatergezelschap Die Verdammte Spielerei.

“Omdat de horeca nu op sterven na dood is, is een uitvaart op zijn plaats”, zegt Gerald Claes van de Charlatan. “Om die begrafenis te organiseren dacht ik meteen aan Die Verdammte Spielerei. Zij toeren op dit ogenblik met de voorstelling Seniorie, waarin ook al eens wordt nagedacht over de regeling van je eigen begrafenis.”

Vandaar dat de Spielerei zondagnamiddag op haar eigenste speelse, doch gemeende manier afscheid zal nemen van de horeca. “Zie het als een bakje troost voor ons”, zegt Claes.

“Nog binnen geraken zal wellicht niet gaan”, zegt hij nog “maar iedereen is wel nog welkom op de dj-avond die zondagnamiddag om 17 uur begint op de koer. Met dj’s Red D en Eagle, die kind aan huis zijn bij ons. Let wel, dit is geen lockdown party. Maar wie nog een laatste keer coronaproof uit de bol wil gaan voor de Grote Leegte, weet waarheen.”

Door gn
AANGERADEN
Meest recent