Bayern München haalt stevig uit bij promovendus en komt op gelijke hoogte met Borussia Dortmund, RB Leipzig voorlopig alleen leider in Bundesliga

Foto: Photo News

Borussia Dortmund heeft voor de tweede week op rij een zege gepakt in de Bundesliga. Die Borussen wonnen dankzij een goal van Reus met 0-1 op het veld van Hoffenheim. Bayern München volgde later op de dag het voorbeeld van zijn aartsrivaal met een 1-4-zege bij Arminia Bielefeld en hijst zich zo weer naast Dortmund in de stand. RB Leipzig wordt alleen leider na een zege bij Augsburg (0-2).

Dortmund versierde een aantal mooie kansen op bezoek bij Hoffenheim, maar scoren zat er lange tijd niet in. De beste mogelijkheid was voor een Rode Duivel: een kopbal van Thomas Meunier belandde op de lat. Een kwartier voor het einde was het Marco Reus die toch nog voor de verlossing zorgde. Op aangeven van Erling Haaland maakte Reus het enige doelpunt van de match (0-1). Axel Witsel speelde de volledige match, Thomas Meunier werd na 75 minuten naar de kant gehaald.

Dortmund staat met een 9 op 12 voorlopig tweede in het klassement en zou later op de dag het gezelschap krijgen van Bayern München. De eenzame leider is momenteel het nog ongeslagen RB Leipzig, dat 10 punten heeft. Leipzig won met 0-2 bij Augsburg na goals van Angelina en Poulsen. Augsburg is 6de in de stand.

Bayern wint ruim

Bayern München heeft gedaan wat het moest doen op het veld van Arminia Bielefeld: winnen. De Duitse recordkampioen won met 1-4 bij de promovendus. Robert Lewandowski en Thomas Müller scoorden beiden twee keer en laten Bayern zo opklimmen naar een gedeelde tweede plaats met Borussia Dortmund. Bij de thuisploeg speelde Nathan De Medina 83 minuten mee.

Bielefeld had al na acht minuten door dat het een zeer moeilijke opdracht zou worden om tegen Bayern iets te rapen. Na een knappe opbouw slaagde hij erin om de 0-1 met een gelukje tegen de touwen te krijgen. Lewandowski verdubbelde de score kort voor het halfuur op aangeven van Goretzka, op slag van rust werd de Poolse spits bediend door Müller voor de 0-3.

Müller tekende in de tweede helft zelf voor de 0-4, maar Bielefeld kwam ook nog op het scorebord: Doan legde net voor het uur de eindstand vast (1-4). Bayern eindigde de wedstrijd opvallend genoeg wel nog met zijn tienen: Clément Tolisso kreeg onmiddellijk rood nadat hij aan de noodrem moest trekken bij Fabian Klos.

Bayern heeft nu net als Borussia Dortmund 9 op 12 gepakt. Beide clubs volgen op 1 punt van leider RB Leipzig.

Bayern München haalt stevig uit bij promovendus en komt op gelijke hoogte met Borussia Dortmund, RB Leipzig voorlopig alleen leider in Bundesliga
Foto: Photo News
Door svar
AANGERADEN