Vrijzinnig humanistische herdenkingsplechtigheid in het crematorium

Foto: *

Aalst -

November is traditioneel de maand waarin we de mensen gedenken die ons zijn ontvallen. Want hoewel ze niet meer lichamelijk aanwezig zijn blijven we hen meedragen in onze harten en leven ze voort in onze herinneringen. Ook dit jaar organiseert het huisvandeMens op 2 november een herdenkingsplechtigheid voor ieder die een geliefde te betreuren heeft.

“Een moment van troost en bezinning, een moment om even stil te staan en onze dierbaren te herdenken. We staan stil bij de overleden dierbaren, en bij wat dit verlies heeft teweeggebracht in het leven. Tijdens dit symbolisch moment worden de overledenen herdacht en vinden de nabestaanden steun, in de herinneringen en bij elkaar. Zo is de herdenkingsplechtigheid een rustmoment, een stapsteen op de weg van rouw, op de weg naar de toekomst – een samenzijn rond leven en sterven”, aldus Johan Van Der Speeten.

“Het thema dit jaar is ‘Zintuigen’. De zintuigen waarmee we de wereld gewaarworden en die ons verbinden met onze naasten en onze geliefden – zelfs over de dood heen.”

De herdenking gaat door op 2 november in het crematorium Siesegem, zaal Kleine Dender aan de Merestraat 169 te Aalst. Onthaal vanaf 10.30 uur, de plechtigheid start om 11 uur.

Iedereen is er welkom, maar de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven is dus noodzakelijk, via aalst@demens.nu of telefonische op 053/775 444.

Wie dat wenst mag een ingelijste foto van zijn of haar dierbare(n) meebrengen. De foto's worden in de ruimte geplaatst.

Door Véronique Van Geit
Meest gelezen uit de buurt