Virgil Abloh richt gratis leerplatform op voor jonge ontwerpers

 ©  Photo News

Virgil Abloh heeft met Free Game een platform gelanceerd waarmee hij jonge - vooral zwarte - ontwerpers wil begeleiden. Op die manier wil hij zijn kennis gratis doorgeven en de weg vrijmaken voor de volgende generaties.

flb

Virgil Abloh, creatief directeur bij Louis Vuitton en zijn eigen label Off-White, wil een mentor zijn voor jonge, zwarte ontwerpers. Daarom heeft hij zopas Free Game gelanceerd. Het gaat om een platform waarmee hij die groep ondernemers wil steunen van bij het begin van het opstarten van een modelabel.

Hij geeft niet alleen een inkijk in hoe hij zelf een succesvol ontwerper werd, maar zal ook andere geslaagde artiesten en creatieve vrienden aan bod laten komen. Zo zullen er onder meer online lezingen worden gegeven. Daarnaast wordt ook stap voor stap uitgelegd hoe je bijvoorbeeld een website opbouwt of hoe je een naam kiest voor je merk.

“Als voorvechter van het idee om design, kunst en cultuur toegankelijker te maken voor jonge zwarte ontwerpers en zij met niet-traditionele achtergronden, wilde ik hen helpen door middelen aan te bieden die hen op weg kunnen zetten om zelf hun merken uit de grond te stampen”, zegt Abloh in een mededeling.

Eerder dit jaar richtte de Amerikaanse ontwerper in de nasleep van Black Lives Matter ook al het Post Modern Scholarship Fund op. Dat is een fonds dat zwarte studenten aan een modeopleiding helpt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt