Team Jumbo-Visma stelt vrouwenteam met kopvrouw Marianne Vos voor

 

 ©  REUTERS

Team Jumbo-Visma begint volgend jaar met een eigen vrouwenploeg. Dat heeft de Nederlandse wielerformatie maandag aangekondigd. Naast de Nederlandse meervoudige wereldkampioene Marianne Vos zit ook Julie Van de Velde in de ploeg van twaalf rensters. Het team gaat tevens samenwerken met Lieselot Decroix, ex-profwielrenster en bewegingswetenschapper. Decroix, die in 2008 voor België deelnam aan de Olympische Spelen, wordt racecoach.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De ploeg komt onder leiding te staan van Esra Tromp, voormalig teammanager van Parkhotel Valkenburg. “De doelstelling is om het beste vrouwenteam ter wereld te worden”, verklaart ze. “Deze uitdaging heb ik met beide handen aangegrepen. Team Jumbo-Visma Women bestaat uit talent en ervaring en heeft een heel mooie balans.”

Team Jumbo-Visma Women gaat in 2021 onder een continentale licentie van start, aangezien de regelgeving van de UCI een nieuwe ploeg niet toestaat direct tot de Women’s World Tour toe te treden.

Naast Vos en Van de Velde bestaat het nieuwe team ook nog uit de Nederlanders Jip van den Bos, Riejanne Markus, Anouska Koster, Nancy van der Burg, Aafke Soet, Teuntje Beekhuis en Karlijn Swinkels, de Deense Pernille Mathiesen, de Britse Anna Henderson en de Duitse Romy Kasper. De nieuwe vrouwenploeg is tot stand gekomen in samenwerking met hoofdsponsors Jumbo en Visma. Ook Parkhotel Valkenburg verbindt zich aan het team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws