Carrefour roept basmatirijst terug wegens verhoogd gehalte aflatoxine

Bron © BELGA

Carrefour roept basmatirijst van het huismerk terug vanwege een verhoogd gehalte aflatoxine, een stof die mogelijk gezondheidsproblemen kan opleveren. De rijst werd verkocht in de afdeling droge voeding in verschillende Carrefourwinkels in België.

Concreet gaat het om basmatirijst van het merk Carrefour van 500 gram met houdbaarheidsdatum 16/07/2022 en 20/07/2022 en basmatirijst van 1 kilogram met houdbaarheidsdatum 15/07/2022. De rijst werd verkocht in de afdeling droge voeding van verschillende Carrefourwinkels.

Producent Soufflet Alimentaire neemt na een controle de rijst uit de handel, wegens een verhoogd gehalte aflatoxine. Carrefour roept het product ook terug bij de consumenten. Er is geen direct gevaar, maar een verhoogde hoeveelheid aflatoxine kan gezondheidsproblemen opleveren.

Carrefour vraagt consumenten om het product niet te gebruiken en terug te brengen naar het verkooppunt, waar ze terugbetaald zullen worden. Voor meer informatie kunnen de klanten terecht bij de klantendienst van Carrefour Belgium op het gratis nummer 0800/9.10.11, van 8.30 tot 20.00 uur van maandag tot en met zaterdag.

AANGERADEN