Nederlandse Tesla-eigenaars dreigen fabrikant voor de rechter te slepen: “Auto’s remmen soms plots uit zichzelf op snelweg”

Bron © BELGA

Foto: AP

Een groep ontevreden Tesla-eigenaars heeft zich in Nederland verenigd en dreigt een rechtszaak aan te spannen tegen de Amerikaanse producent van elektrische auto’s. Volgens Stichting Tesla Claim ondervinden klanten veel problemen met de elektrische wagens. “Zo kan de auto in de autopilotfunctie plotseling remmen op de snelweg”, laat de stichting weten.

“Tesla verkoopt elektrische auto’s met de belofte dat deze vrijwel onderhoudsvrij zijn en profileert zichzelf als “service georiënteerd” merk. Op beide vlakken staat de ervaring van veel Tesla-rijders haaks op de beloften”, aldus Stichting Tesla Claim.

Volgens de ontevreden klanten zijn aandrijfassen al na een aantal ritten aan vervanging toe en gaan deuren soms uit zichzelf open, of juist niet meer open. Ook worden het beloofde vermogen en de actieradius in de praktijk niet gehaald.

Een woordvoerder van de Nederlandse stichting schat in dat zeker de helft van de verkochte Tesla’s kampt met een of meerdere van de eerder genoemde problemen. Wanneer de klant zich vervolgens met een mankement bij Tesla meldt, zou het bedrijf nauwelijks bereikbaar zijn. Ook duurt het volgens de stichting soms een maand voordat een afspraak kan worden ingepland voor een reparatie.

De groep wil niet zeggen hoe groot de schadevergoeding per auto is die ze eist van de autofabrikant. “Onderhandelingen zijn tot dusver niet vruchtbaar gebleken”, aldus de woordvoerder.

AANGERADEN
Meest recent