Bestelwagen vol fazanten onderschept: Minister Zuhal Demir (N-VA) sluit 35 jachtvelden rondom Gent

Bron © BELGA

Foto: Photo News

/ Gent -

Vlaams Minister van Natuur en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) sluit 35 jachtvelden op delen van het grondgebied van Zelzate, Gent, Wachtebeke en Lochristi. De natuurinspectie betrapte vorige week een bestelwagen met 110 fazanten en 25 patrijzen. Een jager had de bedoeling ze uit te zetten. Twee weken geleden nam de minister een gelijkaardige beslissing over een wildbeheerseenheid in West-Vlaanderen.

Het uitzetten van gekweekte patrijzen in het wild is verboden in Vlaanderen. “Onze inspecteurs van Natuur en Bos hebben sterk werk geleverd”, zegt Demir. Vorige week sloot de minister al wildbeheerseenheid Westland (West-Vlaanderen), en doet nu hetzelfde met wildbeheerseenheid De Reynaert, waar alle jacht op de kleinwildsoorten fazant, haas en patrijs verboden wordt tot 30 juni 2021.

“Wie niet horen wil, moet voelen”, zegt Demir. “Het illegaal kweken en uitzetten van patrijzen is een onaanvaardbare praktijk.”

Er volgt een strafonderzoek naar de feiten in Oost-Vlaanderen. De minister vraagt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) om tot een betere wetenschappelijke monitoring te komen van de patrijs, zodat de bejaagbaarheid vanaf volgend jachtseizoen kan worden bijgesteld.

AANGERADEN
Meest recent