Wayne Rooney ondanks negatieve coronatest in quarantaine

Rooney in het nationale shirt van Engeland. Foto: Photo News

De Engelse tweedeklasser Derby County kan de komende drie competitiewedstrijden niet rekenen op zijn aanvoerder Wayne Rooney. De 35-jarige Engelse oud-international, die bij zijn club ook assistent-coach is, moet thuis voor tien dagen in afzondering blijven, nadat een vriend van hem positief testte op het coronavirus.

Rooney bleek zelf niet besmet en baalt er stevig van dat hij in quarantaine moet. “Ik ben blij en opgelucht voor mezelf en mijn gezin dat ik negatief heb getest, maar ik ben wel boos en teleurgesteld omdat ik nu in zelfisolatie moet gaan. Daardoor mis ik een aantal belangrijke duels van Derby.”

Het gedrag van zijn vriend kon Rooney evenmin waarderen. Zijn makker bezocht hem afgelopen donderdag in zijn woning, een dag voor de verloren wedstrijd tegen Watford (0-1). De vriend van Rooney had toen al te horen gekregen dat hij een coronatest moest ondergaan.

Het wegvallen van Rooney is een nieuwe domper voor trainer Phillip Cocu. Met drie punten uit vijf duels bivakkeert zijn club in de onderste regionen van het Championship.

(belga)