Twee resterende kermissen alsnog afgelast door coronacrisis

Foto: Dirk Vertommen

Sint-Katelijne-Waver -

De twee kermissen die in Sint-Katelijne-Waver nog op de agenda stonden de komende weken, zijn door het gemeentebestuur afgelast. De gemeente vindt het onverantwoord om zo veel mensen samen te brengen terwijl de coronacijfers fors stijgen. “Het risico is gewoon te groot”, klinkt het.

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver besliste maandag om de twee resterende kermissen in extremis af te gelasten. Het gaat om de kermis in Onze-Lieve-Vrouw-Waver komend weekend en die in het Centrum binnen twee weken. Hoewel de federale overheid ze niet expliciet verbiedt, is het volgens het gemeentebestuur onverantwoord om de kermissen te laten plaatsvinden.

"De nieuwe coronamaatregelen zijn erop gericht om sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden, terwijl een kermis mensen net samenbrengt”, klinkt het bij het gemeentebestuur. “Op de Dijksteinkermis vorige week stonden vijf kramen, maar waren er op een bepaald moment meer dan honderd mensen. Aangezien op de twee komende kermissen zeventien kramen zouden staan, zouden er wel eens veel meer mensen kunnen langskomen. Het risico dat daarbij ongewenste samenscholingen ontstaan aan de kramen of in de wachtrij is te groot.”

De foorkramers kunnen rekenen op bijkomende steun. “Voor die mensen is het een enorm zwaar jaar. Daarom geven we hen een tegemoetkoming ter waarde van twee keer het standgeld dat ze op een normale kermis zouden betalen.”

Door svds
AANGERADEN
Meest recent