Waarom Kathleen 10 jaar lang geen contact had met andere K3’tjes

Bron © Dag Allemaal

De ontmaskering van voormalig K3-zangeres Kathleen Aerts in ‘The masked singer’ was een emotionele gebeurtenis: met ex-collega Karen Damen in de jury van het VTM-programma betekende het namelijk ook meteen een reünie na zoveel jaren. De originele leden van K3 - met naast Kathleen en Karen ook Kristel Verbeke - hadden immers amper tot geen contact.

“We hebben nooit echt kletterende ruzie gemaakt”, vertelt Kathleen in Dag Allemaal, “maar in het begin lag het allemaal wat gevoelig. Daar moet ik eerlijk over zijn. Mijn vader was overleden, en ik had net ontdekt dat mijn moeder jongdement was. Ik denk dat onze wegen hoe dan ook stilaan uit elkaar waren gegaan. Door wat ik had meegemaakt was ik in een andere levensfase gekatapulteerd. Karen en Kristel waren nog heel ambitieus en wilden nog keihard gaan voor K3, maar ik had andere zorgen aan mijn hoofd en had ook andere plannen.”

Ook Karen Damen vertelt in Dag Allemaal over die periode. “Ik kan me dat niet heel goed meer herinneren, maar kort na haar vertrek bij K3 is die situatie met haar moeder en zo ons wel duidelijk geworden. En ja, door de jaren heen hebben Kristel en ik daar veel meer begrip voor gekregen.”

Waarom heeft het tien jaar geduurd voor die stap werd gezet? “Kathleen en ik hebben elkaar nog af en toe gezien bij de kapper, en met verjaardagen of speciale gelegenheden stuurden we elkaar nog wel eens berichtjes”, aldus Karen. “Op de trouw van Regi en Elke hebben we ook de hele avond staan babbelen. Maar dat was intussen ook al acht jaar geleden. Het contact was gewoon verwaterd, punt. Niet dat we ambras hadden, totaal niet. Al lag dat in het begin natuurlijk allemaal een beetje gevoelig. Het was er het juiste moment niet voor.”

Na de opnames van ‘The masked singer’ zijn de drie originele K3’tjes samen op restaurant gegaan. En dat contact zal niet meer verwateren: “We hebben een Whatsapp-groepje opgericht: K3 The Originals (lacht).”

LEES OOK. Kathleen reageert na heftigste ontknoping in ‘The masked singer’: “Eén ding had ik onderschat”

Door jvh
AANGERADEN