Abonnee worden? Kies je leesformule

Alain Bloeykens verkent de gastronomische mogelijkheden van wijn van gedroogde druiven

Wijn van de week

Alain Bloeykens verkent de gastronomische mogelijkheden van wijn van gedroogde druiven

Wie rode wijn zegt, denkt meteen aan droog – maar er zijn ook uitzonderingen. Rode wijn op basis van druiven die (lichtjes) ingedroogd werden, of die een bijzonder vinificatieproces achter de rug heeft. En dat geldt evenzeer voor wit. Niks voor u? Oordeel niet te snel, want net dat tikkeltje zoet – vooral rijper en meer volume – biedt flink wat gastronomische mogelijkheden.

Valpolicella Ripasso 2017

Tana di Lupo, Italië

Alcoholgehalte: 14,5 % vol.

Prijs: 9,99 euro.

Te koop bij: Carrefour Hyper.

8/10

Ripasso is uniek omdat zowel de gewone valpolicellawijn als de gistrestanten ...