Lukas Dhont onthult titel nieuwe film

Dat Lukas Dhont (29) werk maakt van een opvolger voor zijn bekroonde debuutfilm Girl raakte voorbije zomer al bekend. Nu geeft de Gentse regisseur ook de eerste details van zijn nieuwe langspeler prijs. Nadat hij eerst de titel L’invisible overweeg, doopt Dhont zijn film nu Close.

LEES OOK. ‘Girl’-regisseur Lukas Dhont op zoek naar jonge acteurs voor nieuw filmproject: “Ervaring is niet nodig”

Het verhaal draait rond twee bevriende tienerjongens, Leo en Oscar, die uit elkaar groeien en worden geconfronteerd met een tragische gebeurtenis. Eind augustus, nog voor het script klaar was, begon Dhont al met zijn casting. “Ervaring is niet nodig”, zei hij toen. “Dat kan je van 13-jarigen niet verwachten.” Wie de twee hoofdrolspelers worden, is nog niet bekend. “Maar het is hun eerste rol, dus dat geeft me de kans om hen te introduceren in het vak.” Ook over de rest van de cast – met meer ervaren acteurs – blijft het voorlopig stil.

Voor Close werkt Dhont opnieuw samen met zijn Girl-coscenarist Angelo Tijssens. De film krijgt ook steun vanuit Nederland en Frankrijk, en heeft naar verluidt een budget van zo’n 3,5 miljoen euro. De opnames staan gepland voor de zomer van 2021.

LEES OOK. Twee jaar na zijn glansprestatie in ‘Girl’ heeft acteur Victor Polster (18) rol te pakken in thrillerserie op Netflix

Door dvg
AANGERADEN