‘Thuis’ onthult wie onder het rode tentje ligt en dat gooit het leven van verschillende personages overhoop

Kijkers van Thuis sloegen net een zucht van opluchting. Na een onrustig weekend bleek vanavond dat Frank Bomans dan toch nog leeft. Het was niet hij, maar Xander die onder het rode tentje lag. En diens dood lijkt het leven van verschillende personages fors overhoop te gooien.

De kijkers hebben de afgelopen dagen meegeleefd met Ann, Tom, Robin en co. Telkens kropen zo’n 1.3 miljoen Vlamingen voor hun televisie, tablet of gsm. Twee rode tentjes hielden hen maandenlang in spanning. Welke personages hadden het tijdelijke voor het eeuwige geruild? Gewiekste advocate Karin? Dokter Ann? Haar broer Tom? Diens ontvoerde zoon Robin? Diens opa Frank? Allemaal werden ze genoemd als mogelijke slachtoffers.

Even geleden werd duidelijk dat Jasper het eerste slachtoffer was. Gisteren vreesden veel kijkers nog dat ze afscheid moesten nemen van Frank Bomans. Had Xander hem doodgeslagen? Gelukkig niet. Frank werd opgenomen in het ziekenhuis, maar de verwondingen vallen goed mee. Het is Xander zelf die in het tweede tentje ligt. Het kwam tot een harde confrontatie tussen hem en zijn moeder Tania. Diens partner Ann redde haar uit de wurggreep, maar Xander overleefde de klap niet. (Lees verder onder de video)

Maar het was niet allemaal kommer en kwel: de kleine Robin geniet van de aandacht maar ook van de hernieuwde vlinders tussen Tom en Karin. Intussen komt Waldek vrij onder voorwaarden. Hij blijft hoofdverdachte van de moord op Jasper, maar de kijkers weten wel beter. Wordt Jacques ooit gevat?

Door Wout Desmytere