Man (24) zwaargewond bij uit de hand gelopen home invasion in Zottegem

De home invasion vond plaats in Straatje in Leeuwergem. Foto: pdv

Zottegem / Leeuwergem -

In Leeuwergem, deelgemeente van Zottegem, is dinsdagavond een 24-jarige man zwaargewond geraakt bij een home invasion. De daders vluchtten weg met een rode wagen, de politie en het parket hebben een onderzoek opgestart.

Omstreeks 19 uur drongen enkele daders een woning binnen in Straatje. Naar verluidt was het hun bedoeling om de wagen van de bewoners te stelen. Bij de daaropvolgende schermutseling werd een schot gelost, en raakte één persoon gewond. De daders sloegen vervolgens op de vlucht, het is niet duidelijk of ze iets buit konden maken. Het slachtoffer, een 24-jarige man, werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis.

“Ondertussen is de toestand van het slachtoffer stabiel”, aldus het parket. Het gerechtelijk labo en afstappingsteam kwamen ter plaatse, en er werd ook een wapendeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het schietincident te onderzoeken. Uit buurtonderzoek bleek alvast dat de daders zich met een rode wagen verplaatsen, en vermoedelijk wegvluchtten via de nabijgelegen N42. “In het belang van het onderzoek komt er voorlopig geen verdere communicatie”, zegt het parket.

Door jvh, edp, pdv
AANGERADEN