Meer dan uur aanschuiven door ongevallen op Brusselse binnenring en op E19 in Kontich

Bron © BELGA

Archiefbeeld Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Ongevallen in de Leonardtunnel op de Brusselse binnenring richting Waterloo en op de E19 in Kontich richting Antwerpen zorgen woensdagochtend voor aanzienlijke verkeershinder. In beide gevallen is het ruim een uur aanschuiven. Dat is vernomen van Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Bij het ongeval op de E19 in Kontich waren vier personenwagens betrokken. Er zijn drie rijstroken versperd. Twee voertuigen moeten getakeld worden, en er zijn ook gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer van Brussel naar Antwerpen krijgt de raad via de A12 te rijden. Het ongeval gebeurde in de file die ontstaan was na een eerder ongeval.

In de Leonardtunnel op de Brusselse binnenring was er een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen. Eén van de twee rijstroken is versperd, en het is er aanschuiven vanaf Sint-Stevens-Woluwe.

Na de invoering van de verscherpte coronamaatregelen en nu telewerk weer de norm is, was het deze week rustiger geworden op de Vlaamse wegen. Maar het regenweer van woensdagmorgen deed de ochtendfiles van zo’n 60 kilometer van de voorbije dagen opnieuw aanzwellen tot ongeveer 80 kilometer (rond 8 uur).

Door jvh
AANGERADEN