F1-piloot geeft kritiek op prijzengeld Ronde van Vlaanderen

Valtteri Bottas Foto: Mercedes F1 team

Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas vraagt zich op de sociale media af waarom het prijzengeld van de Ronde van Vlaanderen zoveel verschilt tussen mannen en vrouwen.

Nadat zijn huwelijk met de Finse Emilia Pikkarainen eind vorig jaar op de klippen liep stelde Valtteri Bottas in februari van dit jaar zijn nieuwe vriendin voor in de persoon van Australisch profwielrenster Tiffany Cromwell.

Net zoals zijn teamgenoot Lewis Hamilton draagt ook Bottas gelijkheid hoog in het vaandel want op Twitter vraagt hij zich af waarom Mathieu Van Der Poel zoveel meer prijzengeld krijgt om de Ronde van Vlaanderen te winnen dan Chantal van den Broek-Blaak, die de legendarische wedstrijd bij de vrouwen won.

De winnaar bij de mannen mag 20 000 euro op de rekening bijschrijven terwijl zijn tegenhangster bij de vrouwen zich moet tevreden stellen met 1395 euro. Dat is een hemelsbreed verschil, vindt ook Valtteri Bottas, die er nog een kleine berekening bovenop gooit hoeveel de mannen per kilometer verdienen ten opzichte van de vrouwen. “Het gaat niet alleen over het geld,” aldus Bottas in zijn tweet. “Het gaat over gelijkheid. Werken mannen en vrouwen niet even hard om deze wedstrijd te proberen winnen?”

Meer F1-nieuws:

  • - “Ik zou geen nee zeggen tegen Mick Schumacher in onze F1-bolide”
  • - Ferrari gaat tokens inzetten voor ontwikkeling F1-bolide 2021
  • - “Circuits die F1 uit de nood hebben geholpen worden niet beloond op F1-kalender 2021”
  • - “Het is niet zo dat we als F1-piloot dan in onze broek plassen”
  • - “Lewis Hamilton speelde niet zoals Michael Schumacher vieze spelletjes”
  • Door F1journaal.be
    AANGERADEN