Colruyt-winkel in Anderlecht dag gesloten na corona-uitbraak onder personeel

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: BELGA

Brussel / Anderlecht -

De Colruyt-winkel Veeweyde in de Brusselse gemeente Anderlecht blijft woensdag gesloten, nadat er onder het personeel een corona-uitbraak werd vastgesteld. Het hele winkelteam wordt in quarantaine geplaatst. Donderdag kan de winkel opnieuw openen via de inzet van een vervangend team.

Binnen het team van medewerkers van het Colruyt-filiaal in Anderlecht werden op korte tijd zeven coronabesmettingen vastgesteld. Drie andere medewerkers zijn al in quarantaine geplaatst en wachten het resultaat van hun test af.

“Na beoordeling van de situatie samen met de bedrijfsarts, en om onze medewerkers, hun gezinnen en onze klanten te beschermen, hebben we besloten om het hele winkelteam in quarantaine te plaatsen”, vertelt Eva Biltereyst, persverantwoordelijke van Colruyt Group.

De Colruyt-winkel Veeweyde is een van de grotere winkels in de Brusselse regio en dus wil de warenhuisketen de winkel zo snel mogelijk weer openen. Dat kan al donderdagochtend, dankzij de inzet van een vervangend team.

“Zoals de procedure voorschrijft, komt een reinigingsteam de hele winkel desinfecteren, zodat we onze klanten vanaf donderdagochtend opnieuw kunnen bedienen binnen de geldende veiligheidsvoorschriften”, zegt Biltereyst. Colruyt Group roept al haar klanten nogmaals op om tijdens het winkelen de voorgeschreven hygiënemaatregelen strikt te blijven naleven.

Door jvh
MEER OVER HET CORONAVIRUS