Zo maak je snel een eyecatcher voor Halloween

 

 ©  Shutterstock

Is het hele huis versieren met valse spinnenwebben en skeletten voor Halloween niet aan jou besteed? Dan kun je het ook serener aanpakken met een eyecatcher die het midden houdt tussen herfsttafereel en griezelig. En je hebt er niet eens veel voor nodig…

vwh

Wie herfst zegt, denkt misschien meteen aan bladeren die van de bomen dwarrelen, pompoenen en trick or treat. Al die aspecten kunnen samenkomen in een eyecatcher in huis. Heb je ergens een hoekje dat wel wat aankleding kan gebruiken, dan kun je aan de slag.

 

1. Zoek of koop een oud appelkistje. Dit vormt de perfecte basis voor een eyecatcher. Een houten bijzettafel kan ook dienst bewijzen.

2. Ga op zoek naar een gevarieerde verzameling herfstbladeren. Denk aan rode, gele, bruine en groene varianten. Koppel er ineens eventueel een lange boswandeling aan met je nauw contact of gezin. Laat de gesprokkelde bladeren nadien een dagje drogen onder zware boeken.

3. Pluk enkele oranje veldbloemen. Hiervoor kun je naar een plukweide, maar je vindt ook kunstexemplaren in hobbywinkels. Of ga voor droogbloemen; die zijn momenteel heel populair. Of je nu voor echte of nepbloemen gaat: bundel ze in een vaasje naar keuze. Kies een model in een aardse tint of opteer voor een transparant vaasje. Dat past mooi bij het hout van je kistje.

4. Check of er in de (groente)winkel een pompoen ligt die op het kistje past. Hier is de keuze aan jou. Wil je decoreren met kleine pompoenen in verschillende kleuren en vormen? Wil je een grote pompoen om al dan niet uit te kerven? Of wil je een stenen variant (ingetogen van kleur) om elk jaar in de herfstperiode boven te halen?

5. Als je kiest om de pompoen uit te kerven of een decoratieve pompen koopt met inkepingen, kunnen er ‘kaarsjes’ op batterijen in.

6. Heb je nog enkele planten die het tafereel compleet kunnen maken, schik ze ook op het houten oppervlak. Wij kozen voor sanseveria’s, maar een kronkelende plant zoals de monstera maakt het sprookjesachtig. (Lees verder onder de foto)

 

 ©  vwh

7. Speelgoedwinkels zetten hard in op Halloween. Je vindt er de griezelige accenten die je eyecatcher compleet maken. Denk aan props, die je in de potgrond kunt prikken. Of kraaien voor een ‘The Birds’-aspect aan je pot. Overdrijf niet: less is hier zéker more.

8. Schik nog de gedroogde bladeren nonchalant op de ondergrond en je centerpiece is klaar.

Tip: geen houten ondergrond in de buurt. Je kunt elk oppervlak aankleden met een rustiek doek in een kleur naar keuze. Met bladeren, schors en eventueel wat mos geef je er extra dosis herfst aan.

Shopping

  • Stenen pompoen - 12,99 euro via Bol.com
  • Flowergram - 24,99 euro via Bloomon.be
  • Kraaitje - 2,99 euro via Dreamland
  • Photobooth props - 3,95 euro via Partywinkel.be
  • Slinger - 4,99 euro via Fun.be
  • Monstera in ‘ghost’-look - 27,50 euro via DeBijenkorf.be
  • Vaasje - 6,99 euro via Ikea.be
  • Terracotta pot - 24?99 euro via H&M.com
  • Boeket gedroogde bloemen - 24,99 euro via Maisonsdumonde.be
  • Appelkistje - 22,25 euro via Bol.com
 

LEES OOK