VUB schakelt maandag over naar “code rood met begeleidingsmaatregelen”

Bron © BELGA

Foto: BART DEWAELE

Brussel -

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) gaat opnieuw een stap verder in de strijd tegen het coronavirus en schakelt maandag 26 november over op code rood. Daarnaast komen er extra begeleidingsmaatregelen voor eerstejaarsstudenten, internationale studenten en kwetsbare studenten en personeel. Dat schrijft Bruzz en VUB-woordvoerder Sicco Wittermans bevestigt het.

In code rood wordt er op de VUB maximaal ingezet op afstandsonderwijs voor de studenten en telewerk voor het personeel. Dat is de nieuwe norm. Een uitzondering geldt wel voor de werkcolleges en practica waarbij het werken met apparatuur of de fysieke aanwezigheid een noodzaak is. Ook les- en onderzoeksactiviteiten die digitaal moeilijk te organiseren zijn, kunnen wel nog op de campussen plaatsvinden.

Bijkomend zijn er enkele begeleidingsmaatregelen voor enkele specifieke groepen. De eerstejaarsstudenten krijgen werkcolleges, practica en oefeningen wel nog zo veel mogelijk fysiek aangeboden. “Voor hun sociale contacten en psychosociaal welzijn tijdens hun eerste periode aan de universiteit is dat belangrijk”, klinkt het.

De internationale studenten probeert de VUB zo goed mogelijk op te vangen door ze op te nemen in een “buddyproject” en door in studieplaatsen te voorzien. Voor de kwetsbare studenten met een moeilijke thuissituatie worden op campus voorzieningen opgericht waar ze terecht kunnen om te studeren en waar ook psychosociale begeleiding klaarstaat.

De studentenrestaurants in Jette en Etterbeek blijven afhaalmaaltijden aanbieden en de bibliotheek blijft open. Tenslotte raadt de VUB al haar studenten aan om de Coronalert-applicatie te installeren en de coronamaatregelen strikt te volgen.

MEER OVER HET CORONAVIRUS
Meest recent