Vlaamse Jeugdverenigingen schrappen dit weekend activiteiten met overnachting

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Alle jeugdverenigingen in Vlaanderen annuleren komend weekend (23 tot 25 oktober) de activiteiten met overnachting omwille van de coronacrisis. Dat melden Scouts en Gidsen Vlaanderen en Chirojeugd Vlaanderen woensdag.

Op dit moment mogen activiteiten van jeugdbewegingen nog doorgaan met een groep van maximum 50 personen, met het respect van anderhalve meter afstand tussen elke persoon ouder dan 12 jaar. Ook weekends mogen volgens de officiële regels nog steeds plaatsvinden. Maar komende vrijdag zitten de ministers opnieuw samen in het Overlegcomité. Op de agenda staan onder meer nieuwe regels voor sport, jeugd, cultuur en evenementen.

De verschillende jeugdbewegingen in Vlaanderen hebben uit voorzorg activiteiten met overnachtingen komend weekend al geannuleerd. Ook alle opleidingen met overnachtingen die gepland stonden in de herfstvakantie worden geschrapt. “We kregen de voorbije dagen heel veel telefoontjes van leiders met vragen over de organisatie van weekends”, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen. “Op dit moment is het nog koffiedik kijken wat de overheid gaat beslissen vrijdag, maar we hebben het zekere voor het onzekere genomen en met spijt in het hart alle weekends al geannuleerd.”

Het kabinet van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) bevestigt dat er gesprekken aan de gang zijn tussen de verschillende jeugdbewegingen in Vlaanderen in het kader van het Overlegcomité komende vrijdag, maar geeft voorlopig geen commentaar.

AANGERADEN