Strijd om roze trui in Giro tussen Kelderman en Almeida blijft spannend: “Ik wilde vandaag het roze pakken”

Ploegmaats Kelderman en Hindley, de nummers twee en drie in de stand, probeerden even samen Almeida het vuur aan de schenen te leggen. ©  BELGA

Wilco Kelderman blijft ook woensdag na de zeventiende etappe in de Giro op 17 seconden van leider Joao Almeida staan. “Ik had stiekem toch wel op iets meer gehoopt”, zei hij na afloop. “Misschien wel het roze te pakken, maar het was niet lastig genoeg vandaag.”

Bron: BELGA

LEES OOK. Na tweede plaats in vorige rit schiet Ben O’Connor nu wel raak in Giro, Thomas De Gendt komt net tekort

“Aan de ene kant had ik stiekem op iets meer gehoopt, aan de andere kant voelden de benen gewoon goed, was het wel goed. Dus dat is positief, maar ik had toch gehoopt om het roze te kunnen pakken”, zei Kelderman.

Dat lukte niet, ondanks een aanval van Hindley die Kelderman moest lanceren. “We hebben het wel geprobeerd, maar het was niet lastig genoeg en Almeida was gewoon te goed. De klim was niet hard genoeg. We probeerden wel om iets te forceren, wilden een gaatje slaan en daar weggeraken, maar dat lukte niet.”

Daarna riep Almeida hem even iets toe, maar Kelderman weet niet meer precies wat de Portugees hem vertelde. “Ik weet het niet zo goed meer”, zei hij. “Misschien was het iets in de zin van “je kan het wel proberen, maar het helpt niet”. Ik herinner het me niet echt meer.”

De etappe van zaterdag is gewijzigd, minder lastig wellicht. Wordt de rit van donderdag dan nog belangrijker? “Elke dag is hier belangrijk, maar inderdaad de etappes van donderdag en zaterdag zullen doorwegen. Vergeet niet: we koersen hier al bijna drie weken, staan elke dag om 7u op en liggen laat in bed. Dat weegt door op het eind.”

LEES OOK. Kogel is door de kerk: Stelvio morgen wel, Agnello zaterdag niet in Giro-parcours

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt