Vandaag of nooit voor Wilco Kelderman: kraakt roze trui Joao Almeida op de Stelvio?

 ©  Photo News

Wapenstilstand gisteren tussen de klassementsrenners. En dus start Joao Almeida vanochtend voor de vijftiende dag op rij in het roze in de koninginnenetappe van deze Giro, inclusief de beklimming van de Stelvio. Gezien de gunstige weersvoorspellingen heeft Girobaas Mauro Vegni besloten de beruchte Stelvio (2758m) wel degelijk in het parcours te behouden.

De temperatuur zou omstreeks 15 uur, als de renners de top passeren, ongeveer vier graden bedragen en het blijft droog. De Col d’Agnello (2744m), voorzien voor volgende zaterdag, wordt wel geschrapt waardoor ook de beklimming van de Izoard wegvalt. Reden: de Covid-situatie in Frankrijk en een minder gunstig klimatologisch vooruitzicht. Als alternatief rijden de renners zaterdag drie keer de beklimming naar aankomstplaats Sestrière. Lastig, maar niet te vergelijken met wat oorspronkelijk op het menu stond.

Conclusie: het zal vandaag moeten gebeuren. De slotklim gisteren naar Madonna di Campiglio was niet zwaar genoeg om aan te vallen, ondanks een schuchtere poging van de Sunweb-tandem Kelderman-Hindley. Bij Sunweb zijn ze nog altijd blij met de uitgangspositie waarin ze zich bevinden, maar groeit tegelijk de nervositeit. Het is vandaag of nooit voor Wilco Kelderman. Almeida? Die lijkt zich in niets druk te maken.

De rit van vandaag:

Afstand: 207 km

Start: 10.15 uur

Aankomst: omstreeks 16.30 uur

Televisie: live op Eurosport 1

Wat mag u verwachten? Spektakel. De Stelvio wordt niet uit het parcours gehaald en moet de scherprechter worden van deze Giro. De finish ligt aan de Laghi di Cancano (op 1.900 meter hoogte) na ook al een spectaculaire beklimming vanuit Bormio.

LIVE. Volg de 18de etappe hier op de voet

(gvdl)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt