Dumoulin zoekt verklaringen na zwakke prestaties in Vuelta: “Ik voel me leeg”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Tom Dumoulin finishte woensdag als 37e in de tweede etappe van de Vuelta, op 8:20 van dagwinnaar Marc Soler. Ook in de openingsrit verging het hem al niet goed en finishte hij als 16e, op 51 tellen van zijn ploegmaat Roglic. “Ik ben gewoon leeg”, zegt hij. “Ik had gewoon geen energie.”

Dumoulin moest op de slotklim op 6,5 km van de top al lossen. “Ik had gewoon geen energie, dat is het”, verspreidde zijn team via een klankbericht. “Ik had geen power. Ik probeerde wel, maar er zit even niet veel in mijn benen.”

Op de vraag of het nog zin heeft om door te rijden in de Vuelta bleef hij op de vlakte. “Dat is geen vraag waarop ik meteen na zo’n dag, na zo’n rit ga antwoorden.” Maar ziet hij zijn energiepeil nog naar omhoog gaan? “Tja, ik weet het niet. Dat moeten we nog bezien. Ik heb alleszins vandaag goed gegeten en zo. Daar ligt het niet aan. We moeten kijken wat er aan de hand is. We staan ook aan de leiding met Primoz. Als ik nog iets kan doen, kan ik waardevol zijn voor de ploeg”, hield hij de moed er enigszins nog in, “maar op dit moment voel ik me leeg en we moeten kijken hoe de dingen de komende dagen evolueren.”

Blessures als oorzaak?

Dumoulin lag meer dan een jaar stil na een blessure en door het coronavirus waren er ook geen wedstrijden in het voorjaar. Pas in augustus reed hij opnieuw koers. “Indien mijn anderhalf jaar voor mijn herstart normaal was geweest, dan zou ik dit allemaal wel aankunnen, maar nu is het plots wel allemaal heel veel koers op korte tijd. Ik kwam terug uit blessure, moest knokken en nu lijkt het er op dat ik een beetje een terugslag krijg van mijn drukke programma. Het was misschien allemaal een beetje van het goede teveel. Nu komt het erop aan vanavond goed te herstellen en dan zien we morgen wel.”

(belga)

AANGERADEN