Sophie Wilmès ligt op intensieve zorgen na positieve Covid-test: “Haar toestand is geruststellend”

Foto: Photo News

De ex-premier en huidige vicepremier Sophie Wilmès ligt op de afdeling intensieve zorgen van het Delta-ziekenhuis in de Brusselse gemeente Oudergem. Haar toestand is stabiel en ze is bij bewustzijn.

Net iets minder dan een week geleden liet Wilmès al weten dat ze verdachte Covid-symptomen had en daarom niet fysiek zou deelnemen aan het Overlegcomité. Een dag later testte ze positief op Covid-19. Een besmetting die ze naar eigen zeggen opgelopen zou hebben in haar familiekring.

Sinds woensdagavond ligt de vicepremier op de afdeling intensieve zorgen. Haar gezondheidstoestand is “geruststellend”, zo meldt de algemene directie van Chirec, de groep waaronder het Delta-ziekenhuis valt waar de gewezen premier wordt behandeld op de intensieve zorgen.

Steun

Intussen verschijnen online heel wat steunbetuigingen van verschillende politici die Wilmès veel beterschap en een snel herstel toewensen. Ook haar opvolger, Alexander de Croo, deelde een bericht op Twitter. “Veel beterschap Sophie Wilmès, ik wens je een spoedig herstel toe! Niemand is immuun voor dit gevaarlijk virus”, schreef hij.

Door lto, mtm
MEER OVER HET CORONAVIRUS
Meest recent