Wat een geklungel: renners Team Sunweb prutsen onwaarschijnlijk lang met jasjes op de Stelvio

In de koninginnenrit van de Giro trok Jai Hindley samen met Tao Geoghegan Hart en Rohan Dennis van INEOS Grenadiers in de aanval. De jonge Australiër probeerde op de ijzige Stelvio al voor de top zijn jasje aan te trekken, maar... slaagde daar niet in. Hij kwam zelfs bijna ten val. Opvallend: ook ploegmaat Wilco Kelderman, die eerder al moest lossen, kampte met hetzelfde probleem.

Jai Hindley reed samen met Tao Geoghegan Hart en Rohan Dennis voorop op de mythische Stelvio, waar de temperaturen tegen het vriespunt zaten. Tussen muren van sneeuw baanden ze zich een weg naar de top. Hindley probeerde op een eindje van de top al zijn jasje aan te trekken, maar de Australiër slaagde daar maar niet in. Het was zelfs zo erg dat hij bijna ten val kwam terwijl hij achter zijn rug de tweede mouw van het jasje aan het zoeken was. In de afdaling had Hindley dan toch zijn jasje aan, maar... de rits kreeg hij niet tijdig dicht. En dus dook hij in de koude naar beneden met een wapperend jasje.

In de achtergrond prutste zijn geloste ploegmaat Wilco Kelderman ook minutenlang met zijn jasje. Ook de Nederlander begon de afdaling zonder een dichtgeritst jasje, pas na een hele poos werd die afdaling wat rustiger en slaagde de twee er dan toch in hun jasjes toe te ritsen.

Ondanks al dat geklungel sloegen de twee van Team Sunweb wél een dubbelslag aan de streep.

LEES OOK. Dubbelslag voor Team Sunweb in Giro na spektakel op Stelvio: Kelderman pakt het roze, ploegmaat Hindley wint de rit

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen

Meest gelezen uit de buurt