Islamoloog Tariq Ramadan in verdenking gesteld van verkrachting vijfde vrouw

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Franse Justitie heeft de Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan, die reeds wordt vervolgd voor verkrachting van vier vrouwen, donderdag opnieuw in verdenking gesteld.

Dit keer betreft het meerdere verkrachtingen tussen 2013-2014 van Mounia Rabbouj, een van de eerste vrouwen die de man aanklaagden, zo heeft het Franse persbureau AFP van de advocaten van de islamoloog vernomen.

Het parket van Parijs had de inverdenkingstelling al in de lente van 2018 gevorderd. Maar de rechters hadden hun beslissing in het geval van deze vroegere escort-girl tot nu opgeschort.

Betrokken in zaak Dominique Strauss-Kahn

Het getuigenis van Mounia Rabbouj, aan de zijde van de vroegere topman van het Internationaal Muntfonds Dominique Strauss-Kahn gekend als protagoniste in de Carlton-prostitutiezaak in Rijsel, heeft een belangrijk rol in de zaak gespeeld.

Haar getuigenis deed de toen gevangen zittende Tariq Ramadan (58) voor het eerst toegeven “buitenechtelijke betrekkingen”, maar “met toestemming”, te hebben gehad.

De 47-jarige vrouw diende in maart 2018 een klacht in tegen de islamitische intellectueel. Zij zegt dat hij haar tussen 2013 en 2014 negen keer heeft verkracht, in Frankrijk, Londen en Brussel.

Ramadan zat op het tijdstip van de klacht al gevangen na in beschuldiging te zijn gesteld voor verkrachtingen van zijn eerste twee aanklaagsters.

AANGERADEN