Twee verdachten uit België aangehouden na vondst ‘professioneel’ drugslab in Nederland

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Nederlandse politie heeft vijf mensen, onder wie ook twee uit België, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een drugslab dat woensdag in Eersel (provincie Brabant) werd ontdekt. In het lab aan de Stokkelen werd volgens de politie op grote, professionele schaal crystal meth gemaakt.

Onder de aangehouden verdachten zijn drie mannen van 44, 37 en 28 jaar, die uit de loods kwamen lopen toen de politie aankwam. Twee van hen wonen in België, geen van de drie mannen heeft een vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Ook de bewoners van het huis dat op het terrein in het buitengebied staat, zijn aangehouden. Het gaat om een 64-jarige man en een vrouw van 65.

De politie kreeg het drugslab in het vizier door informatie uit een lopend onderzoek.

Bij de inval troffen de agenten in de loods 1.500 kilo methamfetaminepasta aan en meerdere grondstoffen voor het produceren van drugs. Ook stond op het terrein een veertien meter lange vrachtwagentrailer die vol zat met drugsafval.

Deskundigen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) constateerden gevaarlijk hoge concentraties kwik in het lab en de afvaltrailer, aldus de politie. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is het drugslaboratorium aan het ontmantelen.

AANGERADEN
Meest recent