KV Mechelen telt plots elf spelers met corona, match tegen Eupen wordt uitgesteld

Thibaut Peyre is één van de positieve gevallen. Foto: BELGA

Corona Alarm bij KV Mechelen. Na de drie positieve gevallen eerder deze week (Togui, Peyre en testdoelman Wenssens) kreeg de club deze ochtend het nieuws dat er nog acht andere spelers positief hebben getest. Het zou gaan om Vranckx, Schoofs, Kaya, Voet, Shved, Bouzian en Boni. Ook Bushiri zou na zijn week in quarantaine opnieuw een positieve test hebben afgelegd. Door de nieuwe golf van besmettingen wordt de wedstrijd van KV Mechelen tegen Eupen van zaterdag uitgesteld.

LEES OOK. Moeskroen zit nog eens met vier extra besmette spelers, match tegen Cercle Brugge uitgesteld

De spelers kregen het nieuws te horen van de clubdokter voor het ontbijt en reageerden stomverbaasd. Na kort overleg werd de voormiddagtraining geannuleerd, iedereen werd onmiddellijk naar huis gestuurd. De wedstrijd van zaterdag in Eupen kan daardoor niet doorgaan. Het reglement van de Pro League voorziet een mogelijkheid tot uitstel vanaf dat er meer dan zeven besmette spelers zijn bij een club.

Daardoor zijn er komend weekend drie wedstrijden in de Jupiler Pro League die niet kunnen doorgaan door corona. Donderdag meldde Moeskroen immers negen besmette spelers, vrijdag meldden de Henegouwers nog eens vier nieuwe besmettingen en dus wordt de partij tegen Cercle verzet. Vrijdag liet de Pro League al weten dat de match tussen Charleroi en Waasland-Beveren van zondag al zeker zal worden uitgesteld. De Waaslanders kwamen gisteren met het nieuws dat voorlopig niemand genezen is van hun besmettingen van vorige week, en dat er zelfs één extra positief geval is.

Door thst, dige, wic
AANGERADEN