Abonnee worden? Kies je leesformule

24/10/2020 - Eten & Drinken
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

wdk

Kaasmeester Frédéric Van Tricht wil een bolletje in balans

BURRATA

Eerst beklom mozzarella een keukentroon, nu staat burrata klaar voor een ereplaats. Tussen die twee kazen is er niet veel verschil. Je hebt de eerste nodig om de tweede te maken. “Wat een populair product”, zegt kaasmeester Frédéric Van Tricht. Hij denkt dat burrata zijn succes dankt aan de verminderde kwaliteit van mozzarella: “De structuur en de smaak gaan achteruit. De mensen houden van de room die voor de burrata wordt toegevoegd.” Van Tricht houdt van burrata en dus is hij kritisch: “Een beetje zuur mag, maar niet te veel. Een beetje waterachtig mag, maar ook niet te veel. Een beetje korst mag, maar liefst niet te dik.”

L’Italie des fromages Burrata

AANGERADEN