De rubberlaars, schoen van het seizoen

Prada / Bittega Veneta / Ganni 

Of je nu de kippen in de tuin eten gaat geven, je klaarmaakt voor een boswandeling op natte ondergrond of praktisch chic voor de dag wil komen: de rubberlaars is tegenwoordig multi-inzetbaar. Dat bewijzen luxemerken op de catwalk.

vwh

Wijlen prinses Diana was er dol op en ook haar schoondochter Kate Middleton zweert al jaren bij haar Wellington boots in het najaar. Kate Moss en andere beroemdheden trappelden - in een tijd waarin nog festivals plaatsvonden - al rond in rubberen laarzen van het merk Hunter.

Meer kleur, dikke zool

De schoenen die van pas komen bij druilerig weer zijn anno 2020 volledig in volgens de fashion police. Luxemerken zoals Prada en Bottega Veneta leverden het bewijs tijdens de presentatie van hun herfstcollecties. Modellen flaneerden over de catwalk in rubberen laarzen, zij het niet in de groene tinten van de typische creaties. Bij Prada kregen ze een kauwgomroze kleur mee, Bottega Veneta gaf ze een knalroze tint.

Opvallend is dat de boots bij luxemerk worden ook een plateauzool met diepe groeven hebben, volledig in lijn met de chunky schoenentrend, én ze gecombineerd worden met elegante jurken. Neen, het hoeft niet per se met een skinny broek die je in de laarzen propt, hemd en mouwloos vest alsof je effectief van een of ander erf komt gewandeld. Onze selectie hedendaagse rubberlaarzen vin je hieronder. Tip: spring gerust met je kind mee in de plassen die je tegenkomt op een boswandeling.

  • Taupe - Guess - 89 euro
  • Witte boots - Asos - 30,99 euro
  • Zwart - Chloé - 395 euro via DeBijenkorf.be
  • Frambooskleur - Hunter - 91,95 euro
  • Geel - Aigle - 54,95 euro
  • Met ruitjes - Barbour - 79,95 euro
  • Okergeel - Lemon Jelly - 71,95 euro via Zalando.be
Aangeboden door onze partners