Klas ventileren wanneer het buiten kouder wordt?: “Draag een extra trui”

Deze meisjes geven het goede voorbeeld. Foto: Joris Herregods

Antwerpen -

De buitentemperaturen dalen, maar in de strijd tegen het coronavirus zijn goed geventileerde klaslokalen noodzakelijk. Daarom vraagt het Stedelijk Onderwijs aan leerkrachten en leerlingen om de komende maanden een extra trui te dragen.

De herfst waait volop door het land en ook de winter staat voor de deur. En dus wordt nu al voorzichtig de winterjas van onder het stof gehaald. En hoewel de buitentemperaturen dalen, blijven goed geventileerde klaslokalen essentieel in de strijd tegen het coronavirus. Daarom vraagt het Stedelijk Onderwijs aan leerkrachten en leerlingen om een extra trui te dragen de komende maanden.

Gezinnen die het financieel moeilijker hebben, kunnen daarvoor een beroep doen op Het Kledingwerk vzw. “We onderzoeken nu nog hoe ver een raam moet openstaan om een klaslokaal voldoende te ventileren”, zegt onderwijsschepen Jinnih Beels (sp.a). “Er zijn heel wat maatregelen waaraan we momenteel denken. Zoals bijvoorbeeld af en toe met de kinderen naar de speelplaats gaan om bewegingsoefeningen te doen. Dat gebeurt nu al trouwens. Scholen lassen al extra pauzes in buiten het klaslokaal. We beseffen dat dit de druk op onze scholen in deze coronatijden vergroot, maar we kijken samen met scholen wat we nog kunnen doen op het vlak van ventilatie en zullen onze scholen dan ook tips meegeven.”

Door jas
AANGERADEN
Meest recent