Man gebruikt valse drugstesten in familierechtbank om zoon meer te kunnen zien

Foto: blg

Leuven / Haacht -

In de Leuvense strafrechtbank is een man uit Haacht veroordeeld voor het gebruik van valse drugstesten in de familierechtbank. Naar eigen zeggen wilde hij bewijzen dat hij drugsvrij was zodat hij zijn zoon meer kon zien.

Naar eigen zeggen had hij geen slechte bedoelingen en wilde hij alleen zijn zoon meer zien. Omdat hij niet van het spul kon afblijven, besliste de man op zijn computer een valse drugstest op te maken en deze voor te leggen in de familierechtbank. Het bedrog werd evenwel ontdekt. Toen hij tijdens een wegcontrole op 7 mei 2019 ook nog eens speed op zak bleek te hebben, lag het bewijs op tafel dat hij nog altijd met drugs bezig was.

Het openbaar ministerie besliste de man te dagvaarden. “Hij mag dan naar eigen zeggen geen slechte bedoelingen gehad hebben, de gepleegde feiten zijn ernstig”, aldus de rechter in het vonnis. Omdat de man eerder al werd veroordeeld voor valsheid en drugsmisdrijven legt de rechter hem acht maanden cel en 8.000 euro boete op. Zowel de celstraf als de boete zijn met uitstel voor een periode van drie jaar gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet de man therapie volgen voor zijn drugsgebruik, drugstesten laten afnemen en een cursus daderinzicht volgen.

De burgerlijke partij kreeg een euro provisionele schadevergoeding toegewezen.

Door Alain Trappeniers
AANGERADEN
Meest recent