Heisa in Ronde van Italië gaat voort: Giro-baas Mauro Vegni wil geen premies uitreiken voor 19de rit en doneert het prijzengeld

Foto: Photo News

“Geen prijzen”, zei Giro-baas Mauro Vegni aan de RAI nadat de renners hadden gestaakt. Het peloton weigerde om de vlakke etappe van 258km te rijden en wilde een ingekorte versie door het regenweer. De organisatie van de Giro wijzigde met tegenzin het parcours, Vegni was woedend. Hij vond dat het peloton geen respect toonde voor de organisatie en weigerde na afloop om prijzengeld uit te reiken. De organisatie besliste om het geld te doneren aan een medisch centrum dat zich inzet in de strijd tegen het coronavirus.

Victor Campenaerts, tweede in de rituitslag, kan dus fluiten naar zijn premie. Op de officiële Twitter-pagina van de Giro liet de organisatie weten dat ze het prijzengeld van de 19de rit doneren aan een medisch center dat zich inzet voor de strijd tegen het coronavirus. Mauri Vegni zei eerder al aan de RAI dat er geen prijzengeld uitgereikt zou worden aan de renners. “Er was geen koers vandaag. Er was ook geen koers in de halve wedstrijd.”

LEES OOK.Renners in Giro staken: etappe ingekort en zelfs tijdelijk geneutraliseerd, Giro-baas woedend: “Hier zal iemand voor boeten”

AANGERADEN
Meest recent