Gentse school sluit wegens te weinig leerkrachten: 251 leerlingen thuis

Go! basisschool Mijlpaal in de Gentse deelgemeente Drongen gaat tot en met 8 november dicht. Foto: google maps

Gent / Drongen -

Go! basisschool Mijlpaal in de Gentse deelgemeente Drongen gaat tot en met 8 november dicht. Er zitten te veel leerkrachten in quarantaine wegens corona. “Voor dringende gevallen wordt er noodopvang voorzien”, klinkt het in een persbericht.

De school telt 251 leerlingen. Acht personeelsleden zitten in preventieve quarantaine. Dat zijn er te veel om de organisatie van de school te kunnen bolwerken. Dus blijft de school in de Groenewandeling tot 8 november dicht en wordt er overgeschakeld op afstandsonderwijs. Het gaat om één week effectieve sluiting en één week herfstvakantie. Volgens Go! Scholengroep Gent is er geen acuut besmettingsgevaar voor de kinderen. Bij ouders valt te horen dat er verschillende besmettingen zijn in het tweede leerjaar.

“Wanneer de onderwijskwaliteit en de fysieke veiligheid niet langer gegarandeerd kunnen worden door een gebrek aan personeel en we niet meteen een oplossing hebben om dat tekort op te vullen, is overgaan tot 100 procent afstandsonderwijs de meest aangewezen optie”, zegt Stephan Brynaert, algemeen directeur van de scholengroep. “We beseffen dat deze tijdelijke maatregel een impact heeft op de kinderen en de ouders. Voor dringende gevallen wordt er noodopvang voorzien.”

De directie hoopt dat de basisschool op 9 november opnieuw kan openen. In tussentijd zullen leerkrachten vanop afstand lesgeven. “We moeten hier samen door”, aldus Brynaert.

LEES OOK: “Eerste scholen dreigen te sluiten”: te weinig leerkrachten in Gent door corona

Door Tuly Salumu
AANGERADEN