Abonnee worden? Kies je leesformule

Axel Merckx (48), niet in de Giro en toch vier ritten gewonnen: “Aan onze renners hebben World Tour-ploegen geen werk meer”

Axel Merckx (48), niet in de Giro en toch vier ritten gewonnen: “Aan onze renners hebben World Tour-ploegen geen werk meer”

Foto: BELGA

Axel Merckx (48) is niet in de Giro en toch heeft hij vier ritten gewonnen en vijftien dagen de roze trui gedragen. Renners die hij heeft opgeleid maakten de voorbije drie weken de koers, maar in een sport zonder opleidingsvergoedingen is het de vraag hoelang Merckx zijn talentenfabriek Axeon Hagens Berman draaiende kan houden. “In de Verenigde Staten blijft wielrennen een kleine sport.”

Tao Geoghegan Hart is erg betrokken bij de ziekte van mijn dochter Athina. Hij neemt leuke whatsapp-video’s op om haar te steunen” “Ik zeg al tien jaar dat er een soort opleidingsvergoeding moet komen, maar het initiatief ligt bij de UCI. Dat is de enige weg” “Het enige wat je van Evenepoel kan zeggen, is dat hij een half jaartje bij ons had kunnen rijden voor de Ronde, Roubaix en Luik U23

Axel Merckx deed het zelf twintig jaar geleden. In de Giro van 2000, toen nog gewoon in mei, toonde hij voor het eerst zijn talent aan de wereld. Hij won de rit naar Prato en dat is tot op vandaag een ...

AANGERADEN