Coucke en Perrigo kruisen eindelijk de degens over de verkoop van Omega Pharma

Marc Coucke 

Marc Coucke ©  Photo News

De arbitrageprocedure over de verkoop van Omega Pharma tussen Marc Coucke, het investeringsfonds Waterland en de farmareus Perrigo begint maandag.

Bron: BELGA

De procedure voor de arbitragerechtbank Cepani gebeurt door de coronapandemie met enkele maanden vertraging en volledig digitaal. Dat schrijft De Tijd.

De procedure draait om de verkoop door Coucke en Waterland van Omega Pharma aan Perrigo begin 2015. De Amerikanen legden 3,8 miljard euro op tafel om de Vlaamse specialist in voorschriftvrije geneesmiddelen in te lijven.

Perrigo voelde zich na de overname bedrogen. Het beschuldigt Coucke en Waterland ervan op frauduleuze manier de financiën van Omega Pharma mooier te hebben voorgesteld om een hogere verkoopprijs te bedingen. Coucke en Waterland ontkennen.

De Amerikaanse farmareus diende een claim van 1,9 miljard euro in tegen Coucke en Waterland. Coucke diende een tegenclaim in.

De pleidooien voor Cepani (Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie) moet 4 à 6 weken duren. Een finale beslissing komt er pas ten vroegste volgend jaar.

LEES OOK

Nu in het nieuws