Ziekenwagen wordt onderweg naar patiënt bekogeld met verfspuitbus

Foto: Brandweer Brussel

Ganshoren -

Een ziekenwagen van de Brusselse brandweer is in de nacht van vrijdag op zaterdag het doelwit geworden van vandalen. Die gooiden in Ganshoren in volle rit een verfspuitbus tegen de voorruit. De ziekenwagen liep schade op. De daders zijn nog niet gevat.

De ziekenwagen reed rond halfeen op de Keizer Karellaan met zwaailichten en sirene aan richting een zieke persoon in Ganshoren. Plotseling werden de ambulanciers opgeschrikt door een luide knal op de voorruit. De bestuurder ging meteen in de rem en zag dat er een verfspuitbus tegen de ziekenwagen was gegooid. Die werd vermoedelijk vanop een balkon of vanuit het raam van een woning langs de baan gegooid. Door de impact was de voorruit gebarsten en was er een deuk in de motorkap.

Voorruit gebarsten

De ambulanciers in kwestie bleven wel ongedeerd, maar waren behoorlijk onder de indruk van het incident. “Zij begrijpen niet dat zij als hulpverlener ten dienste van de bevolking, het slachtoffer zijn geworden van zo een zinloze daad”, zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer.

De politie werd erbij gehaald om de nodige vaststellingen te doen en een klacht op te nemen. Van waar het projectiel precies werd gegooid, is nog niet duidelijk. Ondertussen werd er een andere ziekenwagen uitgestuurd naar de patiënt in kwestie. De directie van de brandweer gaat een klacht indienen en indien mogelijk zich burgerlijke partij stellen.

Het is niet de eerste keer dat hulpverleners in Brussel bekogeld worden tijdens hun job.

Door rdb
AANGERADEN