Studenten op lockdownfeestje springen door het raam wanneer politie opduikt

Bron © Independent, euroweeklynews

Studenten van de universiteit van Salford riskeerden woensdag lijf en leden toen ze betrapt werden tijdens een illegaal lockdownfeestje. In de Britse gemeente gelden strikte regels door het coronavirus en inwoners mogen geen bijeenkomsten binnenshuis organiseren. Toen de politie en de beveiliging van de universiteit opdook, sprongen sommige studenten uit het raam om geen boete te krijgen. De beelden van het incident gaan nu rond op sociale media.

In Groot-Brittannië is het niet de eerste keer dat universiteitsstudenten betrapt worden tijdens een lockdownfeestje. Vier studenten uit Nottingham kregen onlangs nog een boete van 40.000 Britse pond (43.989 euro) omdat ze vorige week een feestje organiseerden.

“Studenten worden er voortdurend aan herinnerd dat ze de regels moeten naleven”, aldus een woordvoerder van de universiteit van Salford. “We weten dat de beelden bestaan en we nemen gepaste maatregelen om de betrokkenen te straffen.”

Het is niet duidelijk of er gewonden vielen tussen de studenten die uit het raam sprongen om te ontsnappen. Sommigen onder hen komen alvast pijnlijk op de grond terecht. “Het ziekenhuis zal morgen veel werk hebben”, zei een getuige volgens de Britse media.

bekijk ook

Zwangere moeder wordt in pyjama gearresteerd na anti-lockdownpost op Facebook

Overvolle partytent tijdens laatste uren voor de semi-lockdown in Nederland

Door pjv
AANGERADEN