Regenachtige en winderige dagen in het verschiet, minima schommelen tussen 9 en 15 graden

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Kris Van Exel

Zaterdagmiddag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en hier en daar kan er wat lichte neerslag vallen, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. De maxima schommelen tussen 11 à 12 graden op de Ardense hoogten en 16 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidzuidwest met rukwinden tot 65 km/uur. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond komen er nog opklaringen voor en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de nacht van zaterdag op zondag neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door regen. De minima liggen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 14 graden elders. De wind wordt overwegend vrij krachtig uit zuid tot zuidwest. Er zijn rukwinden tot 60 km/uur, met uitschieters tot 70 km/uur in het westen.

Zondagochtend is het zwaarbewolkt met regen die van het westen naar het oosten trekt. Geleidelijk verschijnen er opklaringen in het westen en het centrum maar later op de dag komt er opnieuw meer bewolking en verwachten we buien of opnieuw perioden met regen. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Ardennen en 15 graden in het westen. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit zuid tot zuidwest.

Zondagavond verwachten we nog enkele buien maar later op de nacht wordt het stilaan droog met soms brede opklaringen. In de Ardennen blijft het zwaarbewolkt met lage wolken. De minima liggen tussen 5 en 9 graden.

Maandagochtend hangen er veel lage wolken bezuiden Samber en Maas met daar eventueel lokaal wat lichte regen. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt en aan zee kunnen er vooral naar de avond toe buien voorkomen, eventueel met een donderslag. De maxima schommelen tussen 9 en 13 graden. Er staat een matige en tijdelijk vrij krachtige, aan zee krachtige wind, uit zuidwest tot zuidzuidwest. Er zijn rukwinden tussen 45 en 60 km/uur. Naar de avond toe ruimt de wind naar westzuidwest aan zee.

Dinsdag start de dag met soms ochtendgrijs in het zuidoosten van het land. Daarna wordt het wisselend bewolkt met lokaal een bui. In de namiddag wordt de bewolking dikker op nadering van een regen-­ en buienzone uit het westen die ons in de avond en nacht bereikt. Lokaal kan onweer optreden. In deze storing zitten de restanten vervat van orkaan Epsilon, die zich nu nog ver weg over de Atlantische Oceaan bevindt. Overdag staat er een matige zuidwestenwind, krimpend naar zuid. De wind wakkert aan bij het naderbij komen van de storing. De maxima gaan van 8 tot 13 graden.

AANGERADEN
Meest recent