UITSLAGE ETAPPE 5 VUELTA. Sterke Tim Wellens sprint naar etappezege

 ©  AFP

Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft de vijfde etappe in de Vuelta gewonnen. De Truienaar klopte in Sabinanigo Guillaume Martin (Cofidis) en Thymen Arensman (Team Sunweb) na een lange vlucht. Wellens is ook de nieuwe leider in het bergklassement. Het is de eerste zege van het seizoen voor Wellens, zijn derde in een grote ronde. In 2016 en 2018 won hij telkens een etappe in de Giro. De 30-jarige Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) behield de rode leiderstrui.

Laurens Van Heuverswijn

Kort

Rode leiderstrui: Primoz Roglic

Groene puntentrui: Primoz Roglic

Bolletjestrui: Tim Wellens

Witte jongerentrui: Enric Mas

Eindelijk prijs voor Wellens

Wellens miste de Tour de France na een zware valpartij op training en zocht daarna een tijdlang naar de goede vorm. Hij hoopte op een goed resultaat in de Ardense klassiekers, maar dat lukte niet. Hoewel hij nog de Ronde van Vlaanderen reed op zondag, was hij vragende partij om naar de Vuelta af te reizen. Dat mocht en de voorbije dagen toonde hij ook al zijn aanvalslust, maar zonder succes. Nu schoot hij wel raak, goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen.

“Dit voelt ongelooflijk goed”, sprak de 29-jarige Limburger in het flashinterview. “Ik kom uit een moeilijke periode na een zware val. Het duurde lang, echt lang, vooraleer ik de goede vorm te pakken kreeg. Ik reisde met een beetje schrik af naar hier, maar nu ben ik super blij met deze zege. Het doel van de ploeg was om minstens één overwinning te halen in de Vuelta. Dat is nu voor elkaar en het is fijn dat dit al vroeg in de wedstrijd is gelukt. We kunnen nu zonder stress verder koersen.”

“De start was echt ongelooflijk zwaar, we reden twee uur lang echt volle bak en gelukkig was ik mee in een eerste groep. Uiteindelijk raakte ik dan met twee andere jongens op kop, een goede kopgroep. We waren aan elkaar gewaagd, maar gelukkig had ik op het einde nog een versnelling in de benen om de zege te pakken.”

Uitslag:

1. Tim Wellens (Bel/LTS)

2. Guillaume Martin (Fra/COF) op 0:04

3. Thymen Arensman (Ned/SUN) 0:12

4. Primoz Roglic (Sln/TJV) 02:13

5. Felix Grosschartner (Oos/BOH) 02:14

6. Alex Aranburu (Spa/AST) 02:17

7. George Bennett (NZe/TJV) 02:17

8. Julien Simon (Fra/TDE) 02:17

9. Richard Carapaz (Ecu/IGD) 02:17

10. Dorian Godon (Fra/ALM) 02:17

Stand na rit 5:

1. Primoz Roglic (Sln/TJV)

2. Daniel Martin (Ier/ISN) op 0:05

3. Richard Carapaz (Ecu/IGD) 0:17

4. Enric Mas (Spa/MOV) 0:32

5. Hugh Carthy (GBr/EF1) 0:38

6. Sepp Kuss (VSt/TJV) 0:44

7. Felix Grosschartner (Oos/BOH) 01:17

8. Esteban Chaves (Col/MTS) 01:29

9. Marc Soler (Spa/MOV) 01:55

10. George Bennett (NZe/TJV) 01:57

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten