Concertreeks Natalia en Bart Peeters meteen stilgelegd na première

Van slechte timing gesproken. Normaal zou Zoolala zaterdag in première gaan voor een publiek van 1.000 mensen in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal. Door de verstrengde coronamaatregelen gebeurde dat voor slechts 200 bezoekers. Bovendien werd de concertreeks, een steunproject met optredens van onder meer Natalia, Bart Peeters en Barbara Dex, meteen na de première stopgezet.

Met ook Johan Verminnen, Sandrine en Jean Bosco Safari had Zoolala een sterke affiche samengesteld. De concerten dienden om de Antwerpse Zoo een financieel hart onder de riem te steken. Die moest eerder al twee maanden sluiten in het voorjaar, en voelde ook de impact van de oproep om niet naar Antwerpen te trekken tijdens de zomer. Nu gooit corona opnieuw roet in het eten. Optredens mogen momenteel door maximaal tweehonderd concertgangers bijgewoond worden, dus zet de organisatie haar reeks stil voor ze goed en wel begonnen was.

“De première van zaterdag lieten we doorgaan, met de bezoekers die als eersten boekten voor die datum”, klinkt het bij de Antwerpse Zoo. “Zo willen we een positieve noot uitsturen. Maar de andere voorstellingen op 25, 29 en 31 oktober moeten we schrappen. Alle mensen die een ticket kochten, worden persoonlijk verwittigd. We hopen op begrip en steun.” Normaal hadden meer dan 4.000 toeschouwers de voorstelling gezien, in coronaproof omstandigheden. Wie er niet bij was tijdens de première, krijgt z’n geld terug. De Zoo van Antwerpen blijft wel gewoon open.

Concertreeks Natalia en Bart Peeters meteen stilgelegd na première
Voor de annulatie vertelde Natalia nog hoe hard ze uitkeek naar de Zoolala-concerten. “Alles kan coronaproof verlopen.” Foto: RR

Van geen kwaad bewust

De artiesten van Zoolala keken er nochtans naar uit. De meesten hebben al maanden geen groot podium meer onder hun voeten gevoeld. “Mijn laatste optreden was het vijftiende in de reeks van Lotto Arena-shows”, zegt Bart Peeters. “Toen kwam corona. Dat voelde alsof ik op een rijdende trein zat en met een harde knal op een muur botste. Daarna heb ik vijftig concerten en zomerfestivals moeten afzeggen. De resterende shows in de Lotto Arena waren eerst uitgesteld tot september, nu tot mei 2021.”

Tot net voor de annulatie was Natalia zich van geen kwaad bewust. “Veel artiesten zitten momenteel te hunkeren naar optredens”, zei ze toen. “Een zestal opties voor optredens zijn inmiddels uit mijn agenda geschrapt, en even vreesden we dat ook ZOOlala niet zou mogen doorgaan. Terwijl we nog wel altijd met z’n allen in een vliegtuig mogen zitten. Gelukkig kan dit concert coronaproof verlopen, want hier kijken we allemaal heel hard naar uit.” Te vroeg gesproken, zo blijkt.

Eerder moest ook Niels Destadsbader al zijn twaalf coronaproof concerten opschuiven naar volgende lente. Bij Studio 100 besloten ze alle komende voorstellingen van de muscial 40-45 te schrappen omdat ze de verstrengde maatregelen niet zien zitten.

LEES OOK. Niels Destadsbader verplaatst concertenreeks

Door red